Ako neko zna šta je dobra hrana, onda to znaju kuvari. Samim tim, kada u svoje slobodno vreme odu negde da jedu, to govori samo za sebe.
Newsweek je nedavno izašao sa svojom listom od 101 „najboljeg mesta za jelo” u svetu. Na osnovu preporuke 53 svetski poznata kuvara i prehrambena stručnjaka iz celog sveta, među kojima su najpoznatija imena iz te oblasti, kao što su David Burke, David Chang, Anita Lo i Eric Ripert, taj izbor je sužen na 14 najboljih restorana u Americi.
Nama to u principu ne bi bilo mnogo interesantno, da se među 14 najboljih od najboljih ne nalazi „Kafana” (ovo maštovito ime restorana vam na prvi pogled garantuje šta ćete naći kao specijalitet). To potvrđuju i reči Gabrielle Hamiltton, vlasnice restorana Prune na Menhetnu, koja je za Newsweek izjavila:
"Kafana je pravo jugoslovensko, jedinstveno srpsko-hrvatsko uživanje u Ist Vilidžu sa grilovanim mesom i hrskavom, svežom salatom. Osoblje je brzo i sposobno, a oko vas za stolovima niko ne govori engleski. Osećate se kao da ste upravo zalutali u neki večernji klub u boemskoj četvrti Dubrovnika."
Specijalitet je, pogađate - ćevapi sa lukom.
Ako smo ikada nešto vrhunski znali, znali smo šta je dobra klopa.