Potrebno je:
- 1 praziluk
- 1 kg pilećeg belog mesa
- manja glavica crvenog kupusa
- 200 gr pečenog neslanog kikirikija
- pirinač
- maslinovo ulje
- soja sos
- so, biber, nana, bosiljak
Priprema:
Iseći omanju stabljiku praziluka i stavitu u veću šerpu. Doliti maslinovog ulja (u nedostatku može i na suncokretovom) da pokrije dno šerpe. Propržiti praziluk da malo požuti i pusti svoj šmek, potom ubaciti sitno seckano pileće belo meso i jos malo propržiti dok piletina ne počne da se lepi za šerpu. Doliti vode i nastaviti sa dinstanjem. Truditi se da ne bude suva šerpa nikako. Kad je piletina na pola izdinstana, narendati oko 100-150 grama crvenog kupusa i ubaciti zajedno sa kikirikijem u šerpu da se dalje dinsta. Kad se i to malo prodinsta dodati začine - so, biber, bosiljak i nanu po želji i još malo dinstati. Kad je skoro gotovo, tj kad sva voda "ispari", dodati soya sosa po želji i još 30 sec-1 min dinstati. Pirinač skuvati obaška i dodati kao prilog uz ovo jelo.
Varijante:
Ako nema praziluka, može i običan crni luk mada je šmek daleko drugačiji. Umesto kupusa može da se stavi bilo koje povrće u količini po sopstvenom izboru. Postoji smrznuta "kineska mešavina" koja je idealna za ovo.