Piletina sa četiri vrste sira

09 Apr 2013
Autor Mirjana
22955 pregleda

Ovo tradicionalno francusko jelo su zbog bogatog ukusa i jednostavne pripreme usvojile mnoge svetske kuhinje. Priprema se za samo 30 minuta.

Postupak:

Iseći na tanke šnicle 500 gr. pilećeg filea i poređati u nauljenu vatrostalnu ili keramičku posudu.

Izmešati zasebno 250ml pavlake za kuvanje, i po 50 gr. rendanih sireva (odabetite 4 vrste koje volite- mocarela, brie, gauda, trapist, parmezan, gorgonzola...), dodati kašiku začina, malo bibera, 1 čen sitno narendanog belog luka, 1dcl belog vina i malo naseckanog svežeg peršuna.

Preliti preko mesa i peći u rerni na 180°C oko pola sata. Od priloga je dovoljna samo sveža salata, a ako volite novije ukuse, probajte kao prilog indonežanske nudle koje u različitim ukusima možete naći u svim hipermarketima kod nas. Pripremaju se za 3 minuta.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru