Ovo tradicionalno francusko jelo su zbog bogatog ukusa i jednostavne pripreme usvojile mnoge svetske kuhinje. Priprema se za samo 30 minuta.
Postupak:
Iseći na tanke šnicle 500 gr. pilećeg filea i poređati u nauljenu vatrostalnu ili keramičku posudu.
Izmešati zasebno 250ml pavlake za kuvanje, i po 50 gr. rendanih sireva (odabetite 4 vrste koje volite- mocarela, brie, gauda, trapist, parmezan, gorgonzola...), dodati kašiku začina, malo bibera, 1 čen sitno narendanog belog luka, 1dcl belog vina i malo naseckanog svežeg peršuna.
Preliti preko mesa i peći u rerni na 180°C oko pola sata. Od priloga je dovoljna samo sveža salata, a ako volite novije ukuse, probajte kao prilog indonežanske nudle koje u različitim ukusima možete naći u svim hipermarketima kod nas. Pripremaju se za 3 minuta.